Košarkaši Svislajon Leotara večeras su u dvorani "Miloš Mrdić" u drugom kolu Lige 6 pobijedili KK Kakanj rezultatom 79:59, po četvrtinama 26:16, 17:11, 15:16, 21:16.

Leotar kakanj liga 6

Pred velikim brojem ljubitelja košarke domaćini su prikazali odličnu igru i pobijedili ekipu koja je u Ligi 12 osvojila prvo mjesto.

Od početka utakmice vidjelo se da su Trebinjci ušli sa željom i voljom da dobiju ovaj meč. Još kad im je proradio šut za tri poena - 5 ubačaja od 6 pokušaja i 5 ubačaja od 8 pokušaja za dva poena nakon prvih deset minuta, semafor je pokazivao 26:16 za domaće.

U drugih deset minuta nastavila se dominacija Leotara koji nije dozvolio svom protivniku da se spusti ispod deset koševa razlike već je tu razliku i uvećao. Na odmor se otišlo sa rezultatom 43:27.

U trećoj četvrtini gosti su pokušavali da smanje rezultat, ali Leotar je i dalje igrao dobro. Gosti su uspjeli samo da ovih deset minuta dobiju u svoju korist i to 15:16.

Četvrta četvrtina bila je nastavak večerašnje dobre igre Leotara. Igrali su, borili se kao da ne vode sa petnaest koševa razlike, već su u jednom momentu u 35. minutu imali i najveću razliku plus 24, 70:46.

Kraj utakmice dočekali su uzdignutih ruku, a publika ih je gromoglasnim aplauzom ispratila u svlačionicu.

U ekipi domaćih pet igrača je imalo dvocifreni koš učinak i to Šakotić 13, Aleksić, Pelkić i Rikalo sa 11 koševa i Radenković sa 10, dok je kod gostiju najbolji bio Palavra sa 21 košem.

Nakon utakmice trener Dragoljub Vidačićje rekao da ih je šut za tri poena doveo do prednosti i da su ušli u sigurnost u napadu sa odbranom koja je u većem dijelu sezone bila dobra.

"Zasluženo smo stekli veliku prednost i do kraja smo je održali i možemo da budemo zadovoljni sa rezultatom", kazao je Vidačić.

KK "Svislajon Leotar": Komnenović, Lužaić 3, Aleksić 11, Pelkić 11, Mijović, Milanović 6, Rikalo 11, Đurasović 8, Radenković 10, Ignjatić, Ninković 6, Šakotić 13. Trener Dragoljub Vidačić.

KK "Kakanj": Dedić, Maksimović, Boljkovac 8, Muflizović 7, Merdanović 11, Delalić 6, Đozić, Palavra 21, Šabić, Tomić 3, Buza 3. Trener Josip Pandža.

U sljedećem kolu Leotar gostuje u Sarajevu gdje će odigrati utakmicu protiv Sparsa.