Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje Žarko Laketa rekao je da trebinjski CJB ne raspolaže informacijama da će migranti sa Bliskog istoka ući na područje Hercegovine, ali ukoliko se to desi, biće propraćeni ka daljim destinacijama jer u Hercegovini ne postoje kampovi u kojima bi bili smješteni.

cjb trebinje zarko laketa

Laketa je rekao novinarima da su pripadnici Centra u stalnom kontaktu sa susjednim policijskim agencijama, napominjući da tenutno nemaju informacije da će izbjeglice krenuti južnom rutom preko Albanije, Crne Gore i BiH.

"Čim bude određenih aktivnosti u Albaniji, možemo očekivati da će za dva-tri dana migranti krenuti i prema BiH. Naše mjere i planovi se svode na to da se lica eventualno upute ili proprate na dalju destinaciju", naveo je Laketa.

On je istakao da, prema podacima CJB Trebinje, na području Hercegovine žive i tri lica koja su sklona određenim ekstremnim aktivnostima.

"Pratimo ta lica, držimo ih pod stalnom kontrolom i nadzorom, tako da su građani trenutno bezbjedni", rekao je Laketa i napomenuo da je riječ o povratnicima.

Laketa je ocijenio da je stanje javnog reda i mira na području CJB Trebinje zadovoljavajuće, a na konferenciji za novinare govorili su i načelnik sektora policije Siniša Laketa i šef Odsjeka privrednog kriminaliteta Željko Đogović.