Regulatorna komisija za električnu energiju Republike Srpske danas nije donijela odluku o poskupljenju električne energije, najavljujući da će na nekoj od narednih sjednica razmotriti stare zahtjeve i nove činjenice koje ranije nisu uzete u obzir zavisnih preduzeća Elektroprivede Republike Srpske. clanovi regulatorne komisije odluka poskupljenje elektricne energije

Sekretar Regulatorne komisije Aleksandar Jegdić rekao je da su zadužene stručne službe da u narednom periodu pripreme sve materijale i dokumentaciju, uključujući dodatne analize zahtjeva, što će poslužiti Regulatornoj komisiji kao osnova za donošenje odluka u ponovljenom tarifnom postupku.

"Ovo znači da će Regulatorna komisija na nekoj od narednih sjednica razmotriti sve zahtjeve i rezultate preduzetih radnji u sprovedenom tarifnom postupku, uključujući eventualno i nove činjenice do kojih je došla u ponovljenom postupku koje su postojale a nisu uzete u obzir prilikom prvobitnog odlučivanja po zahtjevima podnesenim u martu 2015. godine", naveo je Jegdić.

U Regulatornoj komisiji kažu da je ova odluka donesena jednoglasno i ističu da Regulatorna komisija nije politički organ.

Energetska preduzeća, kako navode, neće morati ponovo da podnose zahtjeve za poskupljenje struje, već će biti razmatrani stari zahtjevi iz marta 2015. godine.