U 16. kolu Premijer futsal lige - Lige 6 za prvaka, KMF "Leotar" večeras je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" u Trebinju izgubio od MNK "Zrinjski" iz Mostara 2:4, poluvrijeme 1:0.

leotar zrinjski mali fudbal

Bila je to utakmica za prestiž u kojoj su se bolje snašli gosti, ali sudije su svojim suđenjem jednu korektnu utakmicu pokvarili tako da su i domaći i gosti imali puno zamjerki na njihov račun.

Prvo poluvrijeme nije dalo naslutiti da će se loše odvijati stvari po domaćina. U susret su obje ekipe ušle sa željom za nadigravanjem. Prvu ozbiljnu priliku za gol domaćini su iskoristili preko Džudže koji je topovski šutirao sa desetak metara i golman gostiju nije uspio da spriječi pogodak. Nakon vođstva domaćih ređale su se prilike ispred oba gola, ali je rezultat ostao nepromijenjen.

U drugo poluvrijeme gosti su ušli daleko odlučnije i odmah na početku imali su dvije povoljne prilike, ali ih nisu iskoristili. U 25. minutu Drežnjak udarcem sa deset metara postiže izjednačujući pogodak, a samo nekoliko sekundi kasnije odbijenu loptu sa dva metra šutira u gol domaćina za 1:2.

To je bio šok za domaće igrače koji samo tri minuta kasnije primaju gol, kada je Hrkač izašao sam ispred Krnojelca i postigao treći pogodak za goste. Leotar u nastavku igra bez golmana, ali je samo uspio da smanji rezultat preko Džudže iz penala. Pola minuta prije kraja Zrinjski koristi grešku domaćih za konačnih 2:4.

Večerašnjim mečom istekla je kazna KMF Leotaru od tri utakmice bez prisustva gledalaca.

Nakon 16 odigranih kola KMF Leotar nalazi se na petom mjestu sa 25 bodova.

U sljedećem kolu KMF Leotar igra protiv MNK Brotnjo iz Čitluka.

KMF "Leotar": Krnojelac, Savo Andrić, Srđan Andrić, Džudža, Šešelj, Vico, Šutalo, Savić, Pešić, Vukoja, Šaraba, Đurić. Trener Dragan Spaić.

MNK "Zrinjski": Dujmović, Ivanković, Drežnjak, Raguž, Hrkač, Kozarić, Delić, Čavar, Suton, Čolak, Katičić. Trener Ranko Čagalj.