Košarkaši "Svislajon Leotara" poraženi su sinoć u Širokom Brijegu od ekipe "Širokog" rezultatom 83:73, čime je zaustavljen njihov niz od šest uzastopnih pobjeda, ali stavljen kraj na ovogodišnje takmičenje u Ligi 12. Leotar Kakanj kosarka liga 12

Pobjednika je odlučila prva četvrtina, koju su domaćini dobili 30:22. I drugih deset minuta pripalo je Širokom - 14:12. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 44:34. U nastavku utakmice viđena je bolja igra Leotara, ali nedovoljno dobra da bi se preokrenuo rezultat. Treću četvrtinu Trebinjcu su dobili 19:22, dok se posljednja četvrtina završila rezultatom 20:22 u korist Trebinjaca.

U protekla 22. kola, koliko ih je odigrano u upravo završenoj Ligi 12, Leotar je zauzeo drugo mjesto sa 37 bodova, uz 15 pobjeda i sedam poraza. Prvo mjesto zauzela je ekipa Kaknja sa 39 osvojenih bodova.

Trebinjce sada očekuje nastavak takmičenja u Ligi 6, gdje će se pored njih takmičiti i Kakanj, Mladost, Spars, Široki i Student, te Igokea koja je kao učesnik ABA lige izborila direktan plasman u završnicu za Ligu prvaka BiH.