Prvo kolo nastavka Premijer futsal lige BiH za prvaka počeo je na najljepši mogući način jer je KMF "Leotar" u dvorani "Miloš Mrdić" pobijedio MNK "Brotnjo" iz Čitluka rezultatom 6:2, poluvrijeme 3:0.

Kmf leotar zrinjski

Bila je to utakmica u kojoj se od početka Leotar pokazao kao bolja ekipa, jer su njegovi igrači igrali angažovano, borbeno za svaku loptu.

Već u u 2. minutu Vico šutira iz povoljne prilike kraj gola, kao i Cimirot u 5. minutu sa deset metara, ali lopta prolazi kraj stative golmana Galića.

Samo nekoliko sekundi kasnije zatresla se mreža gostiju jer je Šutalo sa desne strane ubacio u sredinu, a Vico sa pet metara ubacio loptu u mrežu sa vođstvo od 1:0.

U 9. minutu kapiten Savo Andrić sa desne strane asistira Šutalu i već je 2:0. Gosti u 12. minutu preko Čilića pogađaju prečku, a dva minuta kasnije Džudža je uputio odličan udarac, ali golman gostiju odlično interveniše.

Džudža u 16. minutu asistira opet sa desne strane Cimirotu koji postiže treći pogodak.

Na samom početku drugog poluvremena gosti su krenuli na rizik i počeli da igraju bez golmana. Ali im se to obilo od glavu, jer je, nakon prodora, Savo Andrić po lijevoj strani centrirao u sredinu i Vico je u 24. minutu postigao četvrti pogodak.

Samo minut kasnije gosti gube loptu, koja dolazi do kapitena Andrića. Uspješno je upućuje u nebranjeni gol gostiju i to je 5:0.

Gosti vide da od rizika nema ništa, pa ponovo uvode u igru golmana. Preko Šunjića pogađaju prečku u 26. minutu.

Isti igrač iz penala postiže u 30. minutu pogodak nakon što je lopta pogodila u ruku Cimirota. Dva minuta kasnije Suton postiže drugi pogodak za goste. Tačku na pobjedu stavio je Savo Andrić koji u 34. minutu postiže šesti pogodak za domaće.

To je bio i krajnji rezultat ove utakmice koja se igrala bez prisustva gledalaca.

Nakon utakmice golman domaćih Darko Krnojelac, koji je debitovao na golu i danas odlično branio, kaže da su svi njegovi saigrači igrali odlično, što je i donijelo veoma važnu pobjedu,

"Ovom pobjedom smo dokazali da smo konkurenti za prvaka. Sviđa mi se ambijent i duh u ekipi i nadam se da ćemo iz Livna doći neporaženi", kazao je Krnojelac.

Nakon ovog kola Leotar ima 24 boda, a u sljedećem kolu igra u Livnu protiv MNK Seljak.

KMF Leotar: Krnojelac, Savo Andrić, Vukanović Srđan Andrić, Cimirot, Perišić, Vico, Šutalo, Džudža, Šaraba, Đurić. Trener Dragan Spaić.

MNK Brotnjo: Stanislav Galić, Čilić, Šunjić, Livija, Suton, Andačić, Dujmović, Šego, Anto Galić, Grgić. Trener Jure Kordić.