Na humanitarnom koncertu "Da naš Marko ugleda sunce jarko" u Bileći, za šestogodišnjeg Marka Ekmečića iz Prebilovaca, kojem je zbog artritisa oštećen vid, prikupljeno je 5.420 KM.

bileca napusta savez opstina i gradova istocne hercegovine

Humanitarni koncert organizovan je sinoć u Domu kulture "Jevto Dedijer" u Bileći, a cijena ulaznice bila je tri KM.

Marko je prije tri godine obolio od artritisa, zbog čega mu je oštećen vid, a ljekari su preporučili hitnu operaciju u Rusiji koja košta 7.000 evra.

Markov otac zahvalio je svima koji su pomogli, rekavši da bi Marko, ukoliko novac bude prikupljen, mogao da ode na operaciju lijevog oka u martu ili aprilu.

Operacija na desnom oku uspješno je izvedena i dječak sada vidi 25 odsto, međutim, liječenje u potpunosti zavisi od operacije na lijevom oku koje je ugroženo.

Humanitarnu akciju pokrenuli su Gordana Dobranić i Zavičajni klub "Osvit", a njihovom pozivu za učestvovanje u sinoćnjem koncertu odazvali su se brojni muzičari iz Hercegovine i lokalna kulturno-umjetnička društva i pjevačke grupe.

U akciji za pomoć Marku Ekmečiću učestvovali su i opština Bileća, učenici osnovnih i srednje škole u Bileći, te brojni privrednici i pojedinci.

Dječakovi roditelji bave se poljoprivredom, a svu ušteđevinu dali su za operaciju na Markovom desnom oku.

Oni koji žele da pomognu šestogodišnjem Marku, mogu da uplate dinarska sredstva na ime Nebojša Ekmečić, na račun 165-7006490168-25 kod "Hipo Alpe Adrija" banke /Beograd/, uz napomenu - za liječenje Marka Ekmečića.

Za devizne uplate, isključivo u evrima, na ime Branko Ekmečić, otvoren je račun: IBAN: RS35165000700649046216, SWIFT:HAABRSBG.