Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović izjavio je Srni da mu je drago što lider NDP-a Dragan Čavić insistira da bude objavljena odluka o raspisivanju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH, te da SNSD to shvata kao naknadnu pamet opozicije o potrebi održavanja jednog takvog referenduma.

luka petrovic

"Bilo bi dobro da je gospodin Čavić bio dio većine kada se ta odluka donosila, ali nije kasno da postane dio većine koja shvata neophodnost tog referenduma", rekao je Petrović, komentarišući Čavićevu tvrdnju da vlast nezakonito koči objavljivanje odluke o referendumu u Službenom glasniku i da to radi kako bi i dalje mlatarala referendumom kao "političkim sredstvom za prepadanje".

On je naglasio da referendum o radu Suda i Tužilaštva BiH nije političko sredstvo za prepadanje, kako to tvrdi Čavić.

Ako su se oni iz opozicije prepali održavanja takvog referenduma, kaže Petrović, ne bi trebalo da svojim strahom plaše one koji su odlučni da to urade i građane koji imaju punu svijest o neustavnom i pogubnom djelovanju i Suda i Tužilaštva BiH.

"Za referendum je potrebna opšta saglasnost i ako opozicija insistira na njemu, imaće priliku da to dokaže u parlamentu, mada je nejasno šta su do sada čekali", naglasio je Petrović.