Derbi 17. kola Lige 12 u košarci između "Svislajon Leotara" i KK "Kakanj" završen je pobjedom domaćina rezultatom 78:61, po četvrtinama (14:10, 28:11, 24:15, 12:26).

Leotar Kakanj kosarka liga 12

Krajnji rezultat nije realan jer su gosti nadigrani u svim elementima igre. Leotar je dobro otvorio utakmicu, poveo je i gosti u prvoj četvrtini nisu postigli nijedan koš više od pet minuta. Prvih deset minuta završilo je rezultatom 14:10.

Odmah na početku druge četvrtine Leotar za šest minuta pravi seriju 19:0 i dolazi do rezultata 33:10, koji je, ispostavilo se, i presudio utakmicu u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" u Trebinju.

Na odmor se otišlo rezultatom 42:21.

U trećoj četvrtini Leotar je nastavio istim tempom, tako da se razlika povećavala i na samom kraju ove četvrtine došlo se do najvećeg vođstva domaćina od 66:33.

Šef stručnog štaba Trebinjaca Dragoljub Vidačić u posljednjih deset minuta meča dao je šansu svim igračima sa klupe, pa su gosti smanjili razliku na podnošljivih 17 koševa - 78:61.

Trener gostiju Josip Pandža rekao je poslije utakmice da je ovaj rezultat uljepšan na kraju, dodajući da je njegova ekipa zaslužila puno veći poraz jer je Leotar bio bolji.

"Čestitam im jer nas je zaustavio u svemu onome što smo odlično radili u prethodnih 16 kola", kazao je Pandža.

S druge strane, trener Leotara istakao je da nije očekivao ovako laku pobjedu, koja je posljedica dobre igre njegovih izabranika ali i neigranja njihovog plejmejkera.

"Sada smo na dobrom putu za Ligu 6", zaključio je Vidačić.

KK "Svislajon Leotar": Komnenović, Lužaić 12, Aleksić 8, Pelkić 6, Mijović, Milanović, Rikalo, Đurasović 14, Radenković 16, Sudžum 4, Ninković 6, Šakotić 12. Trener: Dragoljub Vidačić.

KK "Kakanj": Dedić 6, Maksimović 5, Muflizović 7, Merdanović 12, Delalić 16, Đozić 2, Palavra 6, Šabić, Tomić, Buza 7. Trener: Josip Pandža.

U sljedećem kolu Leotar ide u Višegrad, gdje igra protiv KK "Varda HE".