Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je spreman da raspiše izbore u Srpskoj, ukoliko će istog dana biti održani i na nivou BiH.

milorad dodik

Dodik, koji je predsjednik SNSD-a, naveo da je to njegov odgovor opoziciji u Republici Srpskoj koja stalno traži izbore.

"Pun sam energije i biću predsjednik još tri godine, nakon čega ću ponovo da se kandidujem i pobijedim. To ću učiniti jer imam protivnike u opoziciji koji su loši ljudi, koji ne mogu lični osjećaj da prevaziđu baveći se politikom. LJudi koji mrze ne mogu da vode nikoga. Ja nikoga ne mrzim, oni me vesele i daju snagu da idem dalje", rekao je Dodik novinarima u Derventi nakon sastanka sa opštinskim odborima SNSD-a iz Izborne jedinice četiri.

On je dodao da je potreban konsenzus za održavanje svih izbora, te da će SNSD dati pristanak za njihovo održavanje.

Dodik je podsjetio da je SDS nedavno izašao u javnost i rekao da ima većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske i da je Mićo Mićić kandidat za predsjednika /Vlade/.

"Vidljivo je da to nije bila istina. Sljedeća njihova faza je traženje izbora, a ako i to ne uspije idu na radikalizaciju političke situacije", zaključio je Dodik.