Udruženja studenata Fakulteta za proizvodnju i menadžment /FPM/ iz Trebinja saopštilo je danas da godinama pokušavaju da dobiju "podršku" od aktuelnog gradonačelnika Slavka Vučurevića, ali bezuspješno.

fpn saopstenje studenti

"Naši zahtjevi ostaju bez odgovora. Pitamo se, nije li sramno da studentska organizacija jednog uglednog trebinjskog fakulteta, koji pohađaju i studenti iz susjednih opština i regiona, nema finansijsku podršku grada u kome bitiše", ističe se u saopštenju iz ovog udruženja.

Iz Udruženja studenata FPM iz Trebinja navode da je gradonačelnik Trebinja juče ugostio studente Elektrotehničkog fakulteta iz Istočnog Sarajeva, fotografisao se s njima i rekao da će izaći u susret svakom učeniku i studentu i podržavati omladinske i studentske aktivnosti, kao što je, kako kažu, tobože radio do sada.

"Ako je podržao organizaciju 'Elektrijade', kako je objavljeno na gradskom sajtu, pitamo se zašto sličnu podršku nije pružio i studentskoj organizaciji grada na čijem je čelu. Od grada nismo dobili niti jedne marke kada smo organizovali Kongres studenata mašinstva, ali smo i bez toga uspjeli da iznesemo sve i da napravimo manifestaciju na koju se studenti mašinske struke rado odazivaju", dodaje se u saopštenju.

Udruženje studenata FPM podjeća da su organizovali i Školu lidera na kojoj su bili svi studentski predstavnici fakulteta Republike Srpske, posjetu LJubljani, Kongres studenata u Beogradu, Univerzitetske večeri, Univerzitetske sportske igre...

"Naravno da smo i mi svih ovih godina išli na Mašinijadu i to bez ijedne marke podrške od gradonačelnika. Uz dužno poštovanje kolegama u Istočnom Sarajevu, ali moramo da pitamo zašto smo izostavljeni i zašto su oni veći prioritet našem gradonačelniku od nas. Da li je u pitanju možda stranačka pripadnost ili nešto sasvim drugo, trebalo bi svi da se zapitamo", ističe se u saopštenju iz Udruženja studenata FPM Trebinje.