Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj vozila saobraćaju usporeno po mokrim i klizavim kolovozima, a dodatne teškoće na području Hercegovine pričinjava i povremeno jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

Snijeg

Na putnim pravcima u višim predjelima i preko prevoja kolovozi su mjestimično zasnježeni i ima poledice, dok je zbog niske jutarnje temperature poledica moguća i u nižim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, osim odrona, vozači se upozoravaju i na opasnost od snježnih lavina.

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, dionica Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka, do 30. juna dolaziće do povremene obustave saobraćaja.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u naselju Gredice. Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice izmijenjen je režim saobraćanja zbog radova.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj, na dionici Klašnice jedan-Prnjavor /naseobina Lišnja/ od 7.00 do 19.00 časova na snazi je izmjena režima saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Vijaka dva-Razboj, zbog sanacije klizišta i rehabilitaciji kolovoza, saobraća se jednom kolovoznom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila i privrmeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na ovoj dionici preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tone ukupne mase i visine veće od 3,5 metra.

Zbog izgradnje puta Nevesinje-Berkovići, dionica Vojne-Zovi Do, saobraća se usporeno.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na dionici regionalnog puta Kotor Varoš-Mitrovići, zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže, saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka u Vijačanima, zbog sanacije kolovoza saobraća se povremeno jednom trakom, a na putu Karanovac-Mitrovići, na mjestu klizišta, saobraća se jednom kolovoznom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, nakon završenih radova na poboljšanju uslova saobraćanja, moguć je prolaz autobusa klase "em tri" i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona.

Na dionici regionalnog puta Bratunac tri-Drinjača, i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila čija je masa iznad 3,5 tona i autobuse klase "em tri", dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika "Drinatrans" iz Zvornika.

U većem dijelu Federacije BiH vozila saobraćaju po zasniježenom kolovozu zbog novih sniježnih padavina, a posebno je otežano kretanje na putnim pravcima Livo-Šujica, Kupres-Kolo-Tomislavgrad, Glamoč-Priluka-Mlinište, kao i na širem području Kantona Sarajevo.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.