U Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" večeras je odigrana utakmica 16. kola Lige 12 u košarci u kojoj je Svislajon Leotar pobijedio BN Basket iz Bijeljine rezultatom 95:79, po četvrtinama ( 25:20, 30:16, 22:15, 18:28 ).

leotar bn basket

Nakon jesenje pobjede u gostima košarkaši iz Trebinja su i večeras nadigrali goste iz Semberije i tako ostvarili svoju desetu pobjedu. Treba istaći da Rikalo i Milanović iako su bili na klupi nisu igrali zbog povreda.

Domaći igrači poveli su sa 2:0, i do kraja utakmice nisu ispuštali vođstvo, a nije bilo ni izjednačenja. Prva četvrftina odigrana je dobro sa domaće strane tako da su gosti bili stalno u zaostatku. U drugoj četvrtini domaći igrači dodali su gas, a naročito Pelkić, Radenković i Šakotić koji su na poluvremenu imali dvocifreni koš učinak i doprinijeli da njihova ekipa ode na odmor sa plus 19 koševa razlike 55:36.

U trećoj četvrtini domaćini su povećali svoju prednost tako da se u zadnjih deset minuta otišlo sa rezultatom 77:51. Posljednja četvrtina isto dobro izdanje domaćih i u 36. minutu bila je i najveća razlika na utakmici plus 30, to jest 88:58. Do kraja utakmice domaćini su dali sedam, a gosti dvadeset jedan koš tako da je krajnji rezultat 95:79.

Treba napomenuti da je trener Leotara Dragoljub Vidačić dao priliku svim košarkašima i svi su se upisali u strijelce.

On je rekao da je njegova ekipa na početku stekla veliku prednost, tako da se na odmor otišlo sa 19 koševa razlike, što je bila posljedica dobrog šuta, a i gosti su u početku loše šutirali.

"Tako da smo se i mi i oni već u glavama počeli spremati na sljedeće utakmice, te nije bilo napetosti i naboja na utakmici. Kako smo pobijedili sa velikom razlikom mi smo zadovoljni i čestitam svojim momcima na pobjedi", rekao je Vudačić.

U sljedećem kolu u Trebinje dolazi KK Kakanj, koji je večeras pobijedio KK Široki 89:80, i sa omjerom 13 pobjeda i tri poraza nalazi se na vrhu Lige 12.

KK "Svislajon Leotar": Komnenović 3, Lužaić 9, Aleksić 10, Pelkić 16, Mijović 4, Milanović, Rikalo, Đurasović 6, Radenković 15, Sudžum 4, Ninković 3, Šakotić 25. Trener Dragoljub Vidačić.

KK "BN Basket": Srđan Damjanović 2, Klještan 9, Vučićević 11, Kokoruš, Sekicki 11, Kecman 2, Tuljković 16, Živanović, Gavrić 14, Despotović, Darko Damjanović 14. Trener Branislav Vićentić.