Dramska sekcija vrtića "Naša radost", koju vode vaspitači ove ustanove, zaljubljenici u pozorište, ovih dana radili su na pripremanju i izvođenju novogodišnje predstave za djecu pod nazivom "Potraga za Djeda Mrazom".

predstava nasa radost bgorica

Vaspitači su predstavu izveli u sva tri objekta vrtića - Gorici, Bregovima i Policama na oduševljenje sve djece, roditelja i osoblja, što se i vidjelo na licima razragane djece.

Smijeh, povici, pjesma, radost. Protagonisti su se protrudili da odaberu prilagođen tekst i muziku. Kostime i scenografiju sami su šili i kreirali, a ostala pomagala na sceni poput mrazove kuće, tržnog centra, okićene jelke, i više su nego odlično improvizovali.

U ulozi Djeda Mraza bila je vaspitačica Jovanka, baka Mrazica -Tanjuška, Mrazić-Dragana, novogodišnja jelka-Zorica, direktor tržnog centra-Rada, direktorova kćerka-Jelena, djevojčica-Natali, dječak-Sanja, zeko-Vesela i dobra vila-Jadranka.

Cilj i zadaci njihovog stvaralaštva su da upoznaju, razviju i njeguju kod djece osjećaj za lijep dramski tekst, tečan govor i slobodu izražavanja, što su i pokazali ovi kreativni vaspitači.

predstava nasa radost bgorica

predstava nasa radost bgorica