U dvorani Osnovne škole "Jova Jovanović Zmaj" najmlađa selekcija fudbalske škole FK "Leotar" ugostila je igrača Ajntrahta iz Frankfurta, člana reprezentacije Srbije U-20 koja je osvojila svjetsko zlato i našeg Trebinjca Mijata Gaćinovića.

omladinska skola leotara mijat gacinovic

Mijatovo druženje sa mladim fudbalerima proteklo je u razgovoru, u kojem je Gaćinović budućim fudbalskim nadama ispričao da je i on počeo da trenira fudbal u uzrastu u kojem se oni sada nalaze.

"Lijepo je vratiti se u Fudbalski klub Leotar i vidjeti djecu koja trče za loptom kao što sam ja radio kada sam bio u njihovim godinama. Drago mi je što ih ima u ovako velikom broju i nadam se da će ih biti još više", kazao je Gaćinović.

On je dodao da se odmah po ulasku u salu sjetio svojih prvih dodira sa loptom.

"Meni je uvijek značilo puno kada dođe u posjetu neko koga sam gledao na malim ekranima, koga sam smatrao svojim idolom, divio se njegovoj igri i sa pažnjom slušao njegovo mišljenje šta je radio kao klinac da bi došao gdje je sada", kaže Gaćinović.

Trener u omladinskoj školi Leotara Oleg Ćurić sa osmijehom na licu primio je Mijata i upoznao ga sa radom pomenute škole.

"Drago nam je što nas je posjetio Mijat. Radi se o jednom veoma vaspitanom i dobrom momku. On je bio naš član i prošao naše selekcije i hvala mu što na dostojan način prezentuje našu školu, Leotar i Trebinje", rekao je Ćurić.