U Kulturnom centru u Trebinju večeras je otvorena tradicionalna izložba radova profesora i saradnika Akademije likovnih umjetnosti iz našeg grada.

izlozba radova nastavnika i saradnika alu trebinje

Otvarajući ovu izložbu, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti garda Trebinja Zoran Milošević istakao je da Akademija likovnih umjetnosti promoviše Trebinja kao grad kulture, najavljujući potpisivanje protokola o saradnji između Gradske administracije i ove ustanove.

"Kroz buduću saradnju želimo da promovišemo umjetničko i kulturno stvaralaštvo koje nastaje u Trebinju kroz raznovrsne sadržaje kao što su izložbe, umjetničke radionice, predavanja, seminare, razmjena publikacija", kazao je Milošević.

Dragan Čihorić, profesor na ALU u Trebinju, rekao je ovom prilikom da je izložba okupila 28 profesora i saradnika, te da ona predstavlja sve ono što zaposleni i saradnici Akademije ostvaruju u svom umjetničkom radu, mimo svakodnevnih pedagoških aranžmana.

On je večeras saopštio i da je ovogodišnji dobitnik nagrade "Milorad Ćorović" - koja se dodjeljuje najboljem studentu generacije, pripala apsolventu na odsjeku vajarstvo Nadi Radović.

Nagrada nosi ime po prvom dekanu trebinjske akademije.

izlozba radova nastavnika i saradnika alu trebinje izlozba radova nastavnika i saradnika alu trebinje