Ovih dana i večeri, Dom mladih i velika sala u Domu penzionera, podsjećaju na veliku košnicu prepunu mladih...

alat koncert najmladjih

Riječ je o članovima Omladinskih selekcija koji sa nestrpljenjem očekuju svoj trenutak slave, nastup pred, tradicionalno, do posljednjeg mjesta ispunjenom sportskom dvoranom „Miloš Mrdić“ u Bregovima. I dok mame, bake, starije sestre i tetke, šiju nošnje i pripremaju frizure za nastup, u Gradskom KUD-u „Alat Svislajon“ vlada rješenost da se priredi još jedan koncert za pamćenje.

Uostalom, kakav bi drugo i bio kada se zna da će gotovo 400 mališana zaigrati u desetak koreografija, kada će se čuti i vidjeti pjevači, svirači, etno grupa...

„Vidite da već danima vlada velika užurbanost i na neki način pozitivna trema. Nije lako pripremiti gotovo 400 mališana da zaigraju, obuku se i pripreme, pokažu se u najljepšem svijetlu. Ali mi u našu djecu, u naš podmaladak vjerujemo. Na kraju krajeva oni će jednog dana biti u A sastavu. Do tada ima dosta vremena, a ovakvi koncerti, nadamo se i spektakli, biće prave provjere umijeća“, kaže umjetnički rukovodilac GKUD „Alat Svislajon“ Borko Ćorluka.

Zajedno sa njim rade i, kako ih djeca simpatično zovu „učiteljice folklora“, Milica Milenić, Milijana Zirojević, Milica Ukropina.

Publika će vidjeti Igre iz Hercegovine, Srbije, Lijevča, Pirota, Krajine, Pomoravlja, Timoka, Starog Vlaha, Pčinje..., čuti soliste i etno grupu kako pjevaju stare narodne pjesme.

Početak je zakazan u petak veče, u 19.00 časova u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“.

„Izostanak nije dozvoljen“, sa osmijehom na licu kažu „Alatovi“ mališani.