Povodom predstojećih praznika, kao i ranijih godina, s ciljem obezbjeđenja lične i imovinske bezbjednosti građana, policijski službenici Centra javne bezbjednosti Tebinje provode pojačane mjere i aktivnosti.

petarde

Pojačane mjere i aktivnosti podrazumijevaju pojačane kontrole ugostiteljskih i drugih objekata u kojima se okuplja veći broj građana, kao i pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, s akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila i kontrolu i sakcionisanje vožnje pod dejstvom alkohola.

"Takođe, dio aktivnosti je usmjeren na kontrolu upotrebe pirotehničkih sredstava, odnosno kontrolu da li je upotreba u skladu sa zakonom", ističu u trebinjskom CJB.

Pirotehnička sredstva razvrstana su u četiri klase. Petarde spadaju u drugu klasu i ne mogu ih kupovati djeca, a mogu ih koristiti samo uz prisustvo roditelja, ali sa zabranom korišćenja u zatvorenim prostorijama i prostorijama gdje se okuplja veći broj lica.

Apelujemo na građane da ukoliko primijete upotrebu pirotehnike na nedozvoljen način pozovu policiju na broj telefona 122.

"Da ne bi došlo do neželjenih posljedica po lica ili imovinu, pozivamo građane da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava, oružja ili minsko eksplozivnih sredstava", kažu u CJB Trebinje.

Ne dozolimo da se slavlje pretvori u tragediju!