"Elektroprivreda Republike Srpske" /ERS/ obezbijedila je novogodišnje paketiće za djecu Udruženja porodica sa problemom steriliteta "Bebe" iz Trebinja, a znatna sredstva za njihove potrebe ovo preduzeće je izdvojilo i iz dobiti.

udruzenje bebe paketici

Direktor za ekonomsko-finansijske poslove ERS-a Blagoje Šupić, nakon što je djeci uručio paketiće, istakao je da je ovo preduzeće, kao i prethodnih godina, željelo da na simboličan način obraduje mališane, te najavio da će i narednih godina na ovakve i druge načine pomagati Udruženje.

"Problem Hercegovine i cijele Republike Srpske je natalitet i veoma smo zahvalni Udruženju koje se bori da imamo što više djece", rekao je Šupić.

Predsjednik Udruženja porodica sa problemom steriliteta "Bebe" iz Trebinja Snežana Misita zahvalila je "Elektroprivredi" što ima sluha za njihove potrebe, te napomenula da ovo preduzeće ne donira samo novogodišnje paketiće, već i novac za pomoć porodicama koje se bore sa problemom steriliteta.

"Danas je uručeno 56 paketića za djecu sa područja istočne Hercegovine i veoma smo srećni kada vidimo osmijeh na licima naših mališana", rekla je Misita i napomenula da je Udruženje ove godine od ERS-a i Hidrolektrana na Trebišnjici /HET/ dobilo po 3.000 maraka.

Ona je podsjetila da je ERS prošle godine iz dobiti Udruženju donirao 10.000 KM, a HET 5.000 maraka, te izrazila nadu da će od ovih preduzeća i ubuduće imati podršku kao i do sada.

"Ovim novcem možemo da pomognemo dva do tri bračna para na godišnjem nivou koji nemaju prava na besplatnu vantjelesnu oplodnju", rekla je Misita.

Udruženje porodica sa problemom steriliteta "Bebe" iz Trebinja osnovano je prije pet godina i u početku je imalo samo četiri bračna para, a danas okuplja više od 150 porodica iz istočne Hercegovine.