Svaki radni dan u vrtiću "Naša radost" je pun života i igre, ali današnji dan je poseban, jer ova javna ustanova slavi svoju krsni slavu - Nikoljdan.

sveti nikola krsna slava vrtica nasa radost trebinje

Prigodnom svečanošću i lomljenjem slavskog kolača, Javna ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje "Naša radost" iz Trebinja obilježila je danas krsnu slavu - Svetog Nikolu. Tradicionalno lomljenje slavskog kolača i osveštanje žita obavio je otac Mladen Žulović, koji je istakao da je za ovog velikog svetitelja običaj da se kod kuće okače praznične čarape ili cipelice, ali i da djeca kažu svojim tatama i mama da će noćas doći Sveti Nikola i u te iste čarape i cipelice ostaviti poklone.

Čestitajući krsnu slavu mališanima i njihovim vaspitačima, rukovodstvo vrtića istaklo je da je ovo jedna od najradosnijih slava svih mališana, jer znaju da se približavaju paketići, Nova godina i Božić.

U ime lokalne zajednice mališane i zaposlene pozdravio je Neđo Ćebedžija, zamjenik trebinjskog gradonačelnika, poželivši im da Svetog Nikolu slave dugo u zdravlju i veselju.

"Vi djeco da slušate vaše vaspitače i roditelje, ali kada ste dobri i da vaši vaspitači slušaju vas i da budu dobri prema vama, da vas nauče mnogim stvarima koje će vam kasnije u školskom periodu pomoći da budete dobro đaci, ljudi i da budete na korist sebi i svojim porodicama, ali i široj društvenoj zajednici", kazao je Ćebedžija.

sveti nikola krsna slava vrtica nasa radost trebinje

Uz brojne mališane, njihove vaspitače, roditelje i goste, svečanosti su, pored Ćebedžija, ispred gradske administracije prisustvovali Slobodan Prtilo, predsjednik Skupštine grada i Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

U okviru svečanosti, djeca su izvela prigodan kulturno-muzički program, koji je obuhvatao lutkarsku predstavu "U dvorištu deda Sime", dok su uz taktove dječije pjesme "Kad se male ruke slože" pokazali da se sa slogom može sve.

sveti nikola krsna slava vrtica nasa radost trebinje sveti nikola krsna slava vrtica nasa radost trebinje