Gradski odbor pokreta Pozitivna Srpska Trebinje smatra da kasarna na Dužima kod Trebinja treba da bude zatvorena jer vojna sredstva koja se nalaze u objektu mogu ugroziti bezbjednost građana.

pozitivna srpska

Oni su apelovali da sve nadležne institucije preduzmu neophodne mjere u rješavanju ovog gorućeg problema.

U ovom odboru smatraju da takav objekat, kao neperspektivna vojna imovina, treba da bude dislociran zbog bezbjednosti, s obzirom na blizinu administrativne granice, regionalne saobraćajnice, srednjovjekovnog manastira, u kojem se okuplja veliki broj vjernika, kao i turističkog kompleksa Draženska Gora, koji je u izgradnji.

"Sigurni smo da će ovaj problem biti prepoznat i riješen na adekvatan i efikasan način", rekli su Srni u trebinjskom Gradskom odboru pokreta Pozitivna Srpska.

U ovom pokretu ističu da nastavljaju aktivnosti i pokreću inicijative na dobrobit građana Trebinja i cijele Hercegovine, napominjući da je u završnoj fazi priprema aktivnosti na prikupljanju potpisa za otvaranje Konzulata Ruske Federacije u Trebinju.

"Želimo da izrazimo zadovoljstvo što je ovu građansku inicijativu podržao proslavljeni režiser Emir Kusturica, koji je i prvi potpisnik i iskreno se nadamo da ćemo uspjeti u našoj namjeri, te na taj način još više približiti Trebinje svijetu, a stvorile bi se i pretpostavke za dolazak što većeg broja ruskih državljana i ruskog kapitala u naš grad i Republiku", kažu u Gradskom odboru pokreta Pozitivna Srpska Trebinje.