Košarkaši "Svislajon Leotara" ostvarili su večeras u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" sedmu pobjedu u Ligi 12, nakon što su pobijedili ekipu "Širokog" iz Širokog Brijega rezultatom 99:73, po četvrtinama 25:10, 22:17, 23:12 i 29:24. leotar siroki liga 12

Ovo je treća uzastopna pobjeda košarkaša Leotara, nakon pobjeda nad Zrinjskim i Građanskim.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i sve do šestog minuta bili su vođstvu, ali u tom minutu Leotar dolazi u vođstvo od 13:12 i sve do kraja utakmice prednost nije ispuštao iz ruku. Trebinjce je u prvoj četvtini služio šut za tri poena, jer su igrači ubacili pet pogodaka za tri poena od sedam pokušaja. Sam Rikalo dao je tri trojke.

Druga četvrtina nalik je prvoj, gdje su igrači Leotara i dalje dobro šutirali za tri poena tako da imaju zabilježeno devet trojki od 13 pokušaja. Dva igrača - Rikalo i Radenković, na kraju poluvremena imali su dvocifren koš učinak.

I treća četvrtina je u znaku Leotara, koju su domaćini dobili 23:12 i u potpunosti je bacio na koljena neugodnog protivnika iz Širokog. Posljednjih deset minuta proteklo je, takođe, u odličnoj igri domaćina, uz nekoliko atraktivnih poteza Šakotića i Đurasovića.

Najveće vođstvo bilo je u 36. minutu pri rezultatu 88:59.

U ekipi Leotara, pet igrača su imali dvocifreni koš učinak i to Rikalo 17, Radenković 16, Đurasović 14, Lužaić 13 i Milanović 10, a kod gostiju bolji od ostalih bili su Novačić i Ćorić sa po 15 postignutih poena.

Trener Leotara Dragoljub Vidačić istakao je za TrebinjeLive.info da je zadovoljan igrom svojih izabranika, ali naglašava da kada se pogodi devet trica od trinaest pokušaja, da je teško imati probleme sa protivnikom koji je na istom nivou.

"Kad nas šut posluži kao večeras onda je pobjeda sa ovom razlikom potpuno zaslužena", istakao je Vidačić, dodajući da Leotar ima ekipu koja može da se nosi sa Širokim.

On je istakao da su do sada dosta platili loše igranje u drugoj i trećoj četvrtini, kao i da su prebolili te bolesti koje su ih spriječavale da se uključe u borbu za Ligu 6.

"Svi koji su sa nama igrali čvrsto i jako porazili su nas, ali od toga smo tri utakmice igrali u gostima. Moji igrači igraju slobodnije kod kuće i nadam se pobjedi i nad ekipom Slobode", zaključio je Vidačić.

U nedjelju u Trebinje dolazi ekipa "Slobode" iz Tuzle.

KK "Svislajon Leotar": Komnenović, Lužaić 13, Aleksić 3, Pelkić 2, Mijović 6, Milanović 10, Rikalo 17, Đurasović 14, Radenković 16, Sudžum, Ninković 9, Šakotić 9. Trener: Dragoljub Vidačić.

KK "Široki": Vranješ 7, Segarić 11, Šušak, Ćorić 15, Prskalo, Zadro, Čolak 3, Novačić 15, Kovačević 8, Karačić 4, Faber 10. Trener: Damir Vujanović.