Policijski službenici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje u prethodnih mjesec dana realizovali su niz planskih aktivnosti s ciljem sprečavanja i rasvjetljavanja nezakonitih radnji, kao i podizanja stepena bezbjednosti na veći nivo pred predstojeće praznike.

policija cjb trebinje

Ove aktivnosti rezultirale su rasvjetljavanjem većine prijavljenih krivičnih djela i to par sati po prijavi, kao i krivičnih djela iz ranijeg perioda, rečeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Na području Trebinja u proteklih mjesec dana izvršene su dvije teške krađe, od kojih je jedna provala u kuću, a druga u trgovačku radnju. Oba izvršioca su lišena slobode i to jedan - dva sata nakon prijave krivičnog djela, a drugi - tri sata nakon prijave.

U Nevesinju je sat vremena po prijavi otuđenja pištolja, izvršilac identifikovan, dok su u Bileći dva maloljetnika identifikovana par sati po prijavi krađe iz jedne kuće.

Takođe, u Bileći je iz jednog preduzeća otuđeno dostavno vozilo i cigarete vrijednosti 160.000 KM. Dva lica iz Trebinja, za koja se sumnja da su počinili ovo djelo, lišena su slobode dva sata po prijavi.

Osumnjičenima je određena mjera pritvora i protiv njih je u toku dokumentovanje još pet krivičnih djela protiv imovine izvršenih 2014. godine.

Konkretan pokazatelj uspješnosti ovih aktivnosti je i činjenica da u novembru 12 dana nije bilo evidentiranih krivičnih djela, odnosno, cijeli mjesec nije prijavljeno nijedno teže krivično djelo iz oblasti krivičnih djela protiv života i tijela, kao ni težih imovinskih krivičnih djela, kao što su razbojništva i razbojničke krađe.