Proteklog vikenda na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu održan je VI Međunarodni plivački miting - Kup „Novi Grad“ 2015. godine.

marija ninkovic otoka sarajevo

Na takmičenju u Sarajevu učestvovalo je 425 plivača iz 20 klubva. Leotar su predstavljali Helena Lakić (2005), Teodora Kraljević (2005), Maja Špirto (2003), Veljko Jovanović (2003) i Marija Ninković (2000).

Plivači Leotara osvojili su četri medalje od čega tri srebrne i jednu bronzanu. Srebrno je pripalo Mariji Ninković na 100m delfin i 50m delfin, kao i Heleni Lakić na 50m leđno. Helena se pored srebra okitila i bronzanom medaljom na 100m leđno. Treba istaći da su i ostali plivači Leotara, koji su se takmičili u Sarajevu, otplivali u svojim disciplinama svoje lične rekorde.

"Iako više i ptice na granama znaju da naši plivači tokom devet mjeseci u godini moraju trenirati van Tebinja, u Sarajevu su potvrdili da im to nije velika prepreka da i dalje postižu odlične rezultate", ističe Veljko Piljević, trener PK "Leotar".

Organizator mitinga bio je PK „Novi Grad“, suorganizator Olimpijski bazen „Otoka“, a pokrovitelji Opština Novi Grad Sarajevo i Lutrija BiH.

helena lakic