U posljednjoj utakmici po grupama rukometašice Leotara pobijedile su do sada neporaženu ekipu ŽRK Nestro grupa Brod rezultatom 20:17, poluvrijeme 8:9.

Zrk leotar radnik

Izabranice Zdravka Komnenovića dale su sve od sebe, borile su se do zadnjeg atoma snage iako su igrale bez najbolje igračice Dragane Boro i svladale favorizovane Brođanke.

Domaće igračice počele su veoma loše. To su iskoristile gošće i u prvih jedanaest minuta napravile seriju od 0:6.

Prvi gol za domaćina postigla je Anđela Anđušić koja je preuzela na sebe odgovornost i prvih pet golova je njeno djelo. Ona je održavala ekipu Leotara u životu.

Nakon ovoga gošće igraju flaster na Anđeli tako da do izražaja dolaze i druge domaće igračice. Od 19. do 28. minuta Trebinjke postižu šest golova, a ne primaju ni jedan tako da je u 28. minutu na semaforu pisalo 8:8.

U sljedećem napadu gošće postižu pogodak i prelaze u vođstvo 8:9 i sa tim rezultatom odlazi se na odmor.

U drugom poluvremenu gošće održavaju minimalnu prednost sve do 48. minuta kada Mirela Jegdić koja je na sebe preuzela odgovornost zbog flastera nad Anđušić postiže svoj šesti gol za vođstvo 13:12.

Od tada pa sve do kraja utakmice domaće igračice na krilima golmana Milice Begenišić, koja je zatvorila sve prilaze svom golu, održavaju vođstvo da bi krajnji rezultat od 20:17 bila i najveća razlika u korist Leotara.

Nakon utakmice trener ŽRK Leotar nije krio zadovoljstvo i za Trebinjelive je rekao da je pobijedila kolektivna igra bez obzira na to što su u ovu utakmicu gošće ušle kao apsolutni favorit.

"Begenišić sa 12 odbrana, Jegdić sa osam, Anđušić sa šest, Miškovič koja je bila neprelazna u odbrani i na kojoj je načinjeno nekoliko sedmeraca, Crnogorac - dale su sve od sebe i ponosan sam na njih", kaže  Komnenović.

ŽRK "Leotar": Anastasija Anđušić, Kurajica, Čabrilo, Mišković 2, Anđela Anđušić 6, Crnogorac 1, Perotić 1, Jegdić 8, Ubiparip, Begenišić, Mucović, Pravica, Gaćina 2, Janković, Sekulović. Trener: Zdravko Komnenović.

ŽRK "Nestro grupa": Dušanić 1, Brestovac, Gluvak, Cvijanović 1, Šatara 3, Vrač, Marjanović 1, Sekulić, Savatić 3, Međedović 1, Čalić, Kojić 1, Žarić, Drugović 6. Trener Davor Todorić.

Takmičenje se nastavlja u martu, a Liga za prvaka brojiće šest klubova. Leotar i Brod prenose po devet bodova, dok Radnik iz Bijeljine neće prenijeti ni jedan bod.

Iz druge grupe među šedt ekipa za prvaka plasirale su se ekipe Dubice sa šest bodova, Knežopoljka sa šest ili devet i Borac sa tri ili šest bodova jer treba da odigraju međusobnu utakmicu.

Igračice Zdravka Komnenovića nastavitće takmičenje u ARL ligi gdje ih već u subotu očekuje utakmica protiv Gorice.