Rukometašice "Leotara" pobijedile su danas u Trebinju ŽRK "Doboj" iz istoimenog grada rezultatom 29:18, poluvrijeme 16:9.

zrk leotar zrk doboj

Iako su Dobojke u prvom meču pokazale da igraju brz i moderan rukomet, večeras su domaće igračice samo u prvih šest minuta utakmice zaostajale za gošćama, nakon čega su odigrale odlično i do kraja meča imale vođstvo u svojim rukama. Prelomni momenat desio od 18. do 25. minuta, kada su pri rezultatu 10:8 za Trebinjke, igračice Leotara napravile 5:0, tako da se na odbor otišlo sa rezultatom 16:9.

U drugom poluvremenu domaće igračice su uspjele da zadrže razliku od sedam golova, da bi na kraju utakmice bila evidentirana i najveća razlika sa konačnim rezultatom 29:18.

U redovima domaćina golman Milica Begenišić dala je veliki dobrinos večerašnjoj pobjedi sa 18 odbrana, a Anđela Anđušić preuzela je odgovornost i sa svojih 13 golova povela mladu ekipu prema pobjedi.

Na večerašnjoj utakmici povrijedila se Mirela Jegdić, a domaće igračice su igrale i bez Dragane Boro.

Trener Zdravko Komneović kaže da je Leotar i pored povrijeđene Boro imao dovoljo dobar igrački kadar da zabilježi pobjedu.

"Sutra je derbi, gdje dočekujemo neporaženu, favorizovanu ekipu Broda i, u slučaju pobjede, prenijećemo u proljećni dio isti broj bodova kao i oni u grupi za prvaka", kazao je Komneović i dodao da će njegove igračice dati sve od sebe da osvoje sva tri boda.

ŽRK "Leotar": Anastasija Anđušić, Kurajica 1, Čabrilo, Mišković 2, Anđela Anđušić 13, Crnogorac 1, Perotić 4, Jegdić 5, Ubiparip, Begenišić, Mucović, Pravica, Gaćin 3, Janković, Sekulović. Trener: Zdravko Komnenović.

ŽRK "Doboj": Gojković, Tanasić 5, Radulović 2, Gajić 1, Serdarević 1, Garić 2, Milaković, Radić 4, Petrović 2, Vujić 1. Trener: Aleksandar Milićević.

Sutrašnji derbi se igra u 12.00 sati.