Marina Anđelić, učenica Gimnazije "Jovan Dučić", danas je u prostorijama ove ustanove potpisala ugovor o stipendiranju sa porodicom Mrdić, koja stipendiju dodjeljuje u znak sjećanja na tragično preminulog džudistu Miloša Mrdića.

Marina Anđelić, učenica Gimnazije "Jovan Dučić", danas je u prostorijama ove ustanove potpisala ugovor o stipendiranju, koju porodicom Mrdić

Godinu dana poslije tragične smrti Miloša Mrdića /2009. godine/, porodica nastradalog sportiste odlučila je da sklopi ugovor sa Gimnazijom o stipendiranju odličnog ili vrlo dobrog učenika, a da je pri tome juniorski ili seniorski reprezentativac u olimpijskom sportu.

Uručujući stipendiju Marini Anđelić, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević je istakao da porodica Mrdić ovim skromnim gestom nastoji da sjećanje na Miloša što duže traje.

"Moju prošlogodišnju takmičarsku sezonu finansirala je moja porodica, tako da ovu stipendiju planiram da iskoristim za kupovinu sportske opreme, ali i da pomognem nekom iz generacije za odlazak na ekskurziju", istakla je Marina, poručujući mladima da se bave sportom i školom, jer sport, kako kaže, izgrađuje pozitivnu psihu i olakšava učenje.

Ona kaže da vjerovatno ne bi bila uspješna u školi, da se ne bavi sportom, zahvaljujući se porodici Mrdić na dodijeljenoj stipendiji.

"Mene je sport izgradio da budem i učenik i čovjek", zaključila je Marina, koja je učenica trećeg razreda trebinjske gimnazije i koja je državni prvak u bacanju kladiva, republički prvak, te je osvojila treće mjesto na međunarodnom turniru u Baru.

Prema riječima Miodraga Mrdića, oca nastradalog Miloša, stipendija iznosi 120 KM i isplaćuje se za deset mjeseci u aktuelnoj školskoj godini.

"Formirali smo i Fondaciju 'Miloš Mrdić', pa ćemo nastojati, naravno ako bude razumijevanja, da je proširimo i na ostale srednje škole u Trebinju", istakao je Mrdić, dodajući da mu je drago što je prihvaćena saradnja od Gimnazije i Gradske uprave.

Prethodni stipendista bila je plivačica Ivana Ninković.

Porodica Mrdić, Marina i direktor Gimnazije Dragoslav Banjak zatim su posjetili vječnu kuću Miloša Mrdića.

Marina Anđelić, učenica Gimnazije "Jovan Dučić", danas je u prostorijama ove ustanove potpisala ugovor o stipendiranju, koju porodicom Mrdić