Došlo je i Mijatovih pet minuta. Težak period imao je član zlatne generacije srpskih Orlića Mijat Gaćinović po dolasku u Ajntraht iz Frankfurta.

mijat gacinovic

Iako je imao epitet jednog od najboljih igrača Vojvodine i zvanje svjetskog šampiona, lakonogi dribler morao je da prođe ozbiljan period inicijacije. Trener Armin Veh ga nije vidio kao člana startne postave, Gaćinović je morao da se zadovolji klupom. I to samo ponekad.

Međutim, povreda Marka Štendera otvorila je vrata fudbalskog raja Mijatu Gaćinoviću. Debitovao je srpski krilni fudbaler u sudaru sa Majncom i impresionirao partijom fanove kluba iz Frankfurta.

Dive mu se i tamošnji novinari: „Gaćinović je fantom! Srbin je velika pobeda Ajntrahta“, jedni su od naslova koji objašnjavaju igru Gaćinovića.

Zadovoljan je bio i trener Armin Veh.

„Mijat je počeo da radi sve bolje i bolje na treninzima. I dalje mislim da će morati da poboljša defanzivnu igru. Njemu je potrebno vrijeme, jer je prešao u mnogo jaču ligu nego što je srpska. Mora da se navikne. Međutim, dobro je što on ima iskustva u seniorskom fudbalu. Bio je i prvak svijeta“, poručio je trener Ajntrahta.
Moguće je da će mladi reprezentativac Srbije dobiti šansu i u sudaru sa Darmštatom.