Kragujevac je bio domaćin VII Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma koji je održan u periodu 26-28.11.2015. godine u okviru koga su svoju ponudu predstavili brojni turistički centri, banjska i klimatska liječilišta, nacionalne, regionalne i gradske turističke organizacije, turističke agencije, predstavnici seoskog, riječnog i lovnog turizma.

sajam kragujevac turisticka organizacija trebinje Akcenat sajma je bio na seoskom i ruralnom turizmu, što se može nazvati najboljom specijalizovanom manifestacijom ove vrste u Srbiji.

Turistička organizacija Grada Trebinja je predstavila kompletnu turističku ponudu Trebinja, kao i privredne subjekte koji se bave pružanjem usluga u turizmu.

Pored bogatog promotivnog materijala Turističke organizacije Grada Trebinja (katalozi, mape, flajeri, brošure, razglednice..) u okviru štanda od 12 m2 predstavljeni su i subjekti koji se bave turističkom djelatnošću: hoteli, moteli, hosteli, restorani, vinarije, proizvođači suhomesnatih proizvoda, smokava i proizvoda od smokava, meda, čaja, ljekovitog bilja i eteričnih ulja, pružaoci usluga avanturističkog turizma, te proizvođači suvenira i rukotvorina iz kućne radinosti, kao i turističke agencije.

Stručni žiri koji je radio u sastavu: Nada Jovanović, direktorica Turističke organizacije Republike Srpske, Pavle Đukić predstavnik Turističke organizacije Srbije i Jasmina Marković Milenković iz Gradske turističke organizacije Kragujevca odlučilo je da u konkurenciji 120 izlagača „Prva nagrada za najljepši i najoriginalniji prostor“ pripadne Turističkoj organizaciji Grada Trebinja, čime se još jednom potvrdio izuzetan kvalitet predstavljanja turističke ponude na sajmovima na kojima se predstavlja Turistička organizacija Grada Trebinja.

Sajamski tok manifestacije sva tri dana je bio propraćen različitim kulturno-umjetničkim sadržajima, promocijama, prezentacijama i brojnim radionicama, stručnim predavanjima i tribinama koje su prenijeli brojni lokalni i nacionalni mediji i autori brojnih turističkih radio i TV emisija.

Štand Turističke organizacije Grada Trebinja je bio posjećen čitavo vrijeme trajanja sajma, a posjetioci, turistički radnici i brojni mediji bili su zadovoljni onim što Trebinje može ponuditi.

S obzirom da je u posljednje vrijeme u Dučićevom gradu sve veći broj organizovanih izleta iz ovog dijela Srbije, ostvareni kontakti sa turističkim agencijama i turoperaterima na ovogodišnjem Sajmu će svakako rezultirati još većim povećanjem istih u narednom periodu.