U 9. kolu Prve lige Republike Srpske u rukometu odigran je hercegovački derbi između RK "Leotar" i RK "Hercegovac" iz Bileće koji je završio pobjedom domaćina 27:17, poluvrijeme 16:9.

rk leotar

Gosti su poveli sa 0:1, i to je bilo jedino njihovo vođstvo jer su domaćini izjednačili u trećem, a poveli u četvrtom minutu i sve do kraja utakmice držali su sve konce u svojhim rukama.

Bilećani su zaprijetili u 17. minutu kad su smanjili na 9:8, ali od tada pa do kraja poluvremena domaćini 7:1 i na odmor se odlazi pri rezultatu 16:9.

U drugom poluvremenu domaćini su uspjeli da zadrže razliku iz prvog poluvremena, da bi konačan rezultat 27:17, bila i najveća razlika na utakmici.

Jedan od najmlađih kapitena u istoriji RK "Leotar" Radovan Uljarević kaže za TrebinjeLive.info da su odigrali utakmicu u kojoj su od samog starta komšije shvatili veoma ozbiljno i uspjeli da dokažu da su spremniji i kvalitetniji od Bilećana.

"Ovo je četvrta utakmica zaredom na domaćem terenu u kojoj smo ostvarili pobjedu. Kao mladi kapiten, zadovoljan sam i ponosan sam na sve svoje suigrače i na njihovu večerašnju igru", kazao je Uljarević.

U narednom kolu Trebinjci igraju u Bijeljini protiv Radnika.

RK "Leotar": Savović, Šutalo 1, Komnenović, Bojović 1, Bartolović 4, Kolovrat 4, Milojević 5, Dobranić, Spaić 2, Kapor, Šegrt, Kostadinović, Inić 5, Uljarević 5, Bratić, Vidačić. Trener: Dragiša Koraćević.

RK "Hercegovac": Dizdarević, Perović, Antunović 1, Milićević 1, Šešlija 3, Andrijašević, Ambulija 8, S. Arsić, Ivković, D. Arsić 1, Salatić, Ninković 3. Trener: Mile Radmilović.