Nazivajući bezbjednosne agencije u BiH "budalama", ovaj portal je naveo da je "Bosna prelivena krvlju mudžahida koji su se borili da uspostave šerijat".

bih pariz odmazda

Na bosansko-hercegovačkom portalu "Vijesti ummeta" danas je objavljena prijetnja da Bosni i Hercegovini, ali i zapadnom svijetu slijedi osveta islamskih terorista gora od one koja se desila u Parizu.

Ovaj portal koji podržava terorističku organizaciju Islamska država juče je likovao zbog terorističkih napada u Parizu i naveo se da su teroristički čin izveli "vjernici koji su odlučili da napadnu glavni grad prostitucije i zla i grad koji služi kao glavni nosač krsta u Evropi".

"Ovom prilikom želimo se obratiti službenim i (ne)sigurnosnim agencijama Bosne i Hercegovine. O, budale jedne, o, mulci jedni, pa tolika Francuska niti Amerika, sa svojim (ne)sigurnosnim agencijama ne mogu i nisu mogli zaustaviti napad naših vojnika, Alahovih robova mudžahida na vas i vaše države, pa kako da vi sa svojim jadnim (ne)sigurnosnim agencijama to uradite? Pa i ptice na grani vam se smiju, što bi se reklo kod nas u narodu. Vama slijedi odmazda još gora od ove i još gorčija", navodeno je u vijesti objavljenom na ovom portalu.

Nazivajući bezbjednosne agencije u BiH "budalama", ovaj portal je naveo da je "Bosna prelivena krvlju mudžahida koji su se borili da uspostave šerijat".

"Ona miriše i odiše prolivenom krvlju šehida. Tako nam Alaha, ta krv nije uzalud prolivena, ta krv je već dala plodove svoje i ti plodovi će uskoro da vam glave sa vaših vratova skidaju", rečeno je u prijetnji.

Ovaj portal je naveo i da ih je "jako obradovala" vijest o masakru u Parizu, kao i da je "izliječila njihove grudi i grudi vjernika širom svijeta", poslije bombardovanja ruske avijacije na područje Helafeta, u kojoj je poginulo mnogo muslimana.

"Nevjernici su mislili, a i dalje misle da zatvaranjem puteva i granica i otežavanjem života i kretanja muslimanima mogu samo dobro učiniti. Prevarili su se, oni su s tim sami sebe u provaliju strpali. Naljutili su muslimane i učinili su da njihove države, njihova uporišta postanu ratne zone u kojima se niko od straha neće moći kretati", navedeno je na portalu.

Upućujući oštre kritike na račun SAD, Rusije i zapadnih zemalja, koje optužuju da bez ikakvog prava dolaze u "tuđu kuću da u njoj prave red i ubijaju ukućane", sa ovog portala poručeno je da to neće proći bez posljedica.

"Sada ste vidjeli kako to izgleda kad upadnete nepozvani u tuđu kuću i napadnete svojim avionima nevine ljude koji govore 'Moj Gospodar je Alah', sad ste to osjetili u svojim uporištima, a ono što slijedi još je oštrije i gorčije", saopštili su.

Oni su upitali gdje su sad "vaši avioni i vaša tehnologije, kamere i praćenje i vaša vojska kojom se ponosite".

"Znajte da sve to pada u vodu kada se borite protiv onoga koji je iznad vas i protiv onoga koji je stvorio to što posjedujete. Znajte da vam pomoći i spasa nema osim da primite Islam. U suprotnom, vama je samo sablje ispod vrata i metak u čelo lijek", dodali su.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić juče je izjavio da je ovaj portal "banovan", te da će insistirati da nadležne institucije ozbiljno razmotre pitanje ovog islamističkog portala.