Rukometaši Leotara pobijedili su večeras u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" u Trebinju, u okviru 6. kola Prve lige Republike Srpske, ekipu Slavije iz Istočnog Sarajeva rezultatom 30:22, poluvrijeme 14:10.

 rk leotar slavija

Domaćini su od samog početka bili u vođstvu, ali su gosti zadnji put izjednačili 6:6 u 17. minutu. Nakon toga igrači trenera Dragiše Koraćevića do kraja poluvremena postižu sedam, a gosti tri gola, tako da se na odmor odlazi sa rezultatom 14:10.

Tokom drugog poluvremena domaćini su održali tu prednost, ali u posljednjih pet minuta utakmice povećavaju razliku koja je najviše bila na kraju utakmice pri konačnom rezultatu 30:22.

Jedan od najboljih pojedinaca u dresu Leotara bio je golman Veselin Savović koji je imao dvanaest odbrana.

On kaže za TrebinjeLive.info da je najvažnije da ekipa pobjeđuje, napominjući da je kolektiv važniji od pojedinca.

"Mislim da je večerašnja utakmica pokazala da se nalazimo u dobroj formi jer smo odigrali jednu dobru utakmicu sa kvalitetnim protivnikom. Utakmica je bila izjednačena, ali tokom drugog poluvremena smo napravili razliku i to je presudilo. U sljedećem kolu ponovo igramo kući i nadam se da ćemo nastaviti pobjednički niz", kaže Savović.

Rukometaši Leotara u sljedećem kolu dočekuju ekipu Kotor Varoša iz istoimene opštine u svojoj dvorani.

RK "Leotar": Savović, Šutalo 3, Komnenović, Bojović 2, Bartolović 5, Kolovrat 7, Spaić, Milojević 5, Kapor, Šegrt, Kostadinović, Inić 3, Uljarević 4, Bratić 1, Vidačić. Trener: Dragiša Koraćević.

RK "Slavija": Stefan Trapara, Domazet, Benić, Džebo 2, Tošić 6, Milošević 8, Kovačević, Ostojić, Bujak, Bojan Trapara, Pavlović 4, Tuševlčjak 1, Luketa 1, Močević, Močić, Ristić. Trener: Boris Tešanović.