U šestom kolu Futsal lige BiH danas je u dvorani "Miloš Mrdić" KMF Leotar pobijedio goste iz Mostara MNK Zrinjski rezultatom 4:2, poluvrijeme 1:0.

Kmf leotar zrinjski

Bila je to veoma teška, ali zanimljiva utakmica tokom četrdeset minuta.

U toku prvog poluvremena viđen je samo jedan gol i to u mreži gostiju, a postigao ga je Savo Andrić u 4. minutu.

Na početku drugog poluvremena ponovo je Savo Andrić postigao gol tako da je semafor u 23. minutu pokazivao rezultat 2:0.

Gosti se nisu predavali pa su preko Boškovića u 24. prvo smanjili, a u 28. minutu izjednačili rezultat.

Tada domaći igrači pokazuju svoj kvalitet, čvrstinu, te su preko Šutala u 32. i Bokića koji je u 38. minutu iz penala postigao krajnji rezultat 4:2.

Teško je bilo u četiri dana pobijediti dva puta na domaćem terenu odlične ekipe iz Mostara.

Nakon utakmice kapiten i dvostruki strijelac za Leotar Savo Andrić rekao je za TrebinjeLive da su i pored neigranja Vica i Cimirota što se osjetilo u igri.

"Mislim da su igrači pokazali svoj karakter i da smo protiv dobre ekipe Zrinjskog zasluženo pobijedili. Ovim smo istakli kandidaturu za prvaka BiH u futsalu. Nadam se da ove godine imamo kvalitet i znanje te mislim da ćemo biti u borbi za šampionski tron", kazao je Andrić.

KMF Leotar nakon šestog kola ima četiri pobjede.

U sljedećem kolu Trebinjci gostuje u Tuzli ekipi Bosna Kompred.

KMF "Leotar": Perišić, Savo Andrić, Srđan Andrić, Šešelj, Džudža, Đurić, Vukanović, Muratović, Šutalo, Subašić, Šaraba, Milivojević, Bokić.

MNK "Zrinjski": Dujmović, Bošković, Šarić, Drežnjak, Hrkač, Skuhan, Kozarić, Katičić, Ivanković, Raguž, Božić, Vlaho, Ćabas.