Španski teniser Rafael Nadal rekao je pred start turnira u Bazelu da Novak Đoković zaslužuje sve uspjehe koje je ostvario.

Djokovic nadal

Nadal je istakao da je najbolji teniser svijeta bio praktično nepobjediv u 2015. godini i dodao da je izuzetno teško igrati protiv njega.

„Uvijek je posebno kada neko pobjeđuje toliko koliko on pobjeđuje. To je izuzetno teško, moram da mu čestitam. On to zaslužuje, nivo njegovog tenisa je nevjerovatan. U svim segmentima igre je odličan, ima dobar servis, ne pravi mnogo grešaka sa osnovne linije i nevjerovatan je na terenu. Kada sve to ukombinujete, veoma je teško igrati protiv njega. U ovom trenutku je daleko najbolji“, rekao je uvijek iskreni Nadal.

On je pohvalio i Rodžera Federera koji je veći dio 2015. proveo na drugom mjestu iako ima 34 godine.

„Nisam iznenađen što tako igra sa 34 godine. On posjeduje nevjerovatan talenat, odigrao je sjajnu sezonu, borio se da osvoji Gren slemove. To je sjajno za tenis ali i za njega. Ne znam da li će osvojiti još neki Slem, ali sigurno može to da uradi. Ako toliko često igrate polufinala i finala onda ste veoma blizu. Ali, samo je jedan igrač dominirao ove sezone. Ne želim da kažem da Rodžer zaslužuje još jedan Gren slem, jer je tenis pošten sport. Ako izgubim finale, ja nikada neću reći da sam zaslužio pobjedu. Ako Rodžer nastavi ovako može da osvoji Gren slem. Ali, ove godine je Novak bio gotovo nepobjediv.“

Nadal je otkrio i da mu je poraz u finalu Australijan opena 2014. godine bio najteži trenutak u karijeri.

Poražen je u finalu od Stana Vavrinke, a bilo je očigledno da ima povredu leđa.

„To je bio jedan od najtežih trenutaka u karijeri. Igrao sam veoma važno finale i bio sam povrijeđen. Nisam mogao da se takmičim. Ta četiri sata su vjerovatno najteži trenuci u mojoj karijeri“.

Nadal nastupa u Bazelu ove nedjelje i u finalu bi mogao da se sastane sa Rodžerom Federerom.