Više hiljada građana okupilo se večeras na platou ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici, a organizator najavljuje da će, ako ne bude formirana prelazna vlada i raspisani novi izbori, tu dočekati i Đurđevdan.

protesti opozicije podgorica crna gora

Protest građana, koji traje treći dan u organizaciji Demokratskog fronta /DF/, i dalje je pod budnim okom jakih policijskih snaga.

Od zgrade Predsjedništva do zgrade Centralne banke Crne Gore u centru Podgorice, kao i u obližnjem parku podignuto je oko 500 šatora u kojima borave učesnici protesta.

Ovaj dio grada blokiran je za saobraćaj i obezbjeđuju ga jake policijske snage sa nekoliko borbenih vozila, konjicom, psima, vatrogasnim vozilima. Protesti protiču bez incidenata.

U organizaciji žena DF-a večeras je u 17.00 časova organizovan protest i ispred zgrade u kojoj je sjedište Televizije "Pink" u Crnoj Gori kao znak protesta zbog, kako su naveli organizatori, "neobjektivnog i netačnog informisanja sa protesta prethodna dva dana".

Organizatori protesta su podsjetili na zahtjeve opozicije - pad aktuelne i formiranje prelazne vlade, kao i organizovanje fer, slobodnih i demokratskih izbora.

Lider Demokratske narodne partije /DNP/ Milan Knežević rekao je da protest nije privatizovao Demokratski front /DF/, čiji je član i DNP, te je pozvao i druge opozicione stranke da im se pridruže.

Na poziv predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića da se vrate u poslaničke klupe Knežević je odgovorio da to neće učiniti dok ne budu realizovani zacrtani ciljevi.

On je istakao da će, ako bude trebalo, po cijeloj Crnoj Gori podići šatore.

Poslanik i funkcioner Nove srpske demokratije /NOVA/ Budimir Aleksić rekao je da ovi protesti moraju dati rezultate.