Proteklog vikenda u Banjaluci je održano Svjetsko prvenstvo za nade i Otvoreno balkansko prvenstvo za sve uzrasne kategorije u borilačkoj disciplini džiju-džicu.

svjetsko prvenstvo milovan milic dziu dzicu klub leotar

Članovi Džiju-džicu kluba "Leotar" osvojili su tri medalje - dvije srebrne i jednu bronzanu. Bronzanu medalju na svjetskom prvenstvu za nade osvojio je Milovan Milić, boreći se u disciplini, kadeti do 66 kilograma. Srebrene medalje na Balkanskom šampionatu osvojili su  Jelena Novčić u konkurenciji juniorki u disciplini do 70 i Vasilije Gudelj u kategoriji kadeta do 81 kilograma.

„Imao sam pet napornih borbi, ostvario četiri pobjede, protiv reporezentativaca Poljske, Rusije i Rumunije, ali sam poražen od prvaka Rusije u polufinalu. Međutim, ja sam zadovoljan“, rekao je Milovan Milić.

Jelena Novčić kaže da je bila na pragu zlata, ali jedan njen udarac uvjerio je sudije da je to bilo za diskvalifikaciju, i u finalu je poražena. S druge strane, Vasilije Gudelj je u finalu dobio udarac u stomak, a nakon ljekarske intervencije odlučeno je da ne može nastaviti meč.

„Iako sam bio sposoban da meč nastavim, sudija je drugačije odlučio. Žao mi je, bio sam spreman za zlato, ali sudija je bio drugačijeg mišljenja“, ističe Gudelj.

Trener Trebinjaca Lazar Vučković kaže da je zadovoljan postignutim rezultatima.

"Pored ovih medalja nekoliko mladih takmičara bilo je na pragu osvajanja odličja. Sve nas to uvjerava da smo na dobrom putu da i u narednim godinama osvajamo medalje na najznačajnijim takmičenjima“, istakao je Vučković.