U prostorijama Škole za učenje stranog jezika Cerovac povodom 26. septembra - Evropskog dana jezika bilo je puno djece, od najmlađih koji su došli u pratnji svojih roditelja do srednjoškolaca koji su došli da provjere svoje znanje stranog jezika.

cerovac sajam djecijih knjiga

Stariji učenici čitali su na engleskom i italijanskom jeziku naslove kao što su "Na farmi", "U cirkusu", "Zlatokosa i tri medvjeda", "Pepeljuga", "Pirati", a djeca su sa oduševljenjem upijala svaku njihovu riječ.

Zna se da djeca vole knjigu, ali treba je na pravi način približiti njima, jer oni imaju strah da to neće razumjeti. Ali kada to rade djeca koja su samo nekoliko godina starija od njih ( a to sve slušaju njihovi nastavnici kao zapete puške i spremni da ih isprave u svakom trenutku) to je druga priča.

Mnoga djeca su danas dobila i prigodne poklone jer su učestvovala u kvizu znanja, rješavali razne zadatke, zatim oni koji su pripremili tekst da pročitaju pred posjetiocima i nastavnicima kao i Milica Makitan, koja je ove godine pročitala 18 knjiga pred svojim kolegama i nastavnicima.

cerovac sajam djecijih knjiga

U školi su zadovoljni ovogodišnjom posjetom najmlađih jer ih je bilo duplo više u odnosu na prošlu.