Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je da je sve više ponosan na svoj narod i svoju zemlju. fondacija novak djokovic humanitarna vecera za djecu srbije

Đoković je istakao da ostaje ponosan uprkos ratovima, teškoj ekonomskoj situaciji i poremećenom sistemu vrijednosti u posljednje tri decenije.

“Svakim danom sve više sam ponosan na svoj narod zbog načina na koji je Srbija reagovala prema aktuelnoj krizi sa izbjeglcama”, rekao je Đoković na Svečanoj akademiji svoje Fondacije u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

Srbija je možda jedina pokazala svoje gostoprimstvo i dostojanstveno se nosi sa ovim problemom. Možda i zbog svega što smo prošli u poslednjih 30 godina, naš narod je pokazao empatiju, dodao je Đoković.

Novak je istakao da nikada u životu, iako se često bavi humanitarnim radom i sretao sa sa ljudima koji su u problemima, nije bio tako dirnut kao prije nekoliko dana kada je u beogradskom hotelu Bristol posjetio izbjeglice iz Sirije.

“Možda i najbolje znam koliko znači podrška, jer sam je imao od moje porodice koja mi je omogućila da se bavim tenisom i ostvarim svoje snove. Upravo to jeste osnovni cilj Fondacije – da pomogne u obrazovanju mladih i da oni ostvare svoje snove”, poručio je Đoković.