Predsjednik trebinjskog Gradskog odbora /GO/ novoformiranog udruženja građana "Pokret pozitivna Srpska" je Milan Tomanović. trebinje grad

Tomanović je u izjavi Srni rekao da je cilj osnivanja Udruženja unapređenje osnovnih segmenata društva, ističući da će prioriteti u Trebinju biti kulturna i duhovna obnova, kao i reforma školstva.

On je najavio da će o detaljnijim aktivnostima Udruženja biti riječi na konferenciji za novinare koja je zakazana za subotu, 26. septembar u bašti hotela "Platani".

U organizaciji "Pokreta pozitivna Srpska", u Trebinju će u subotu biti održani "Dani kulture", u okviru kojih će biti organizovano niz kulturnih sadržaja.

Studenti iz ovog grada, između ostalog, imaće priliku da se druže sa poznatim beogradskim glumcem Branislavom Lečićem.

Udruženje građana "Pokret pozitivna Srpska" je organizacija osnovana 2014. godine radi obavljanja, unapređivanja i razvijanja privrednih, političkih, obrazovnih, zdravstvenih, kulturnih i sportskih aktivnosti na teritoriji Republike Srpske.

Udruženje je nezavisna, nevladina, neprofitna, nepolitička organizacija koja ima za cilj unapređenje i ostvarivanje opšteg, odnosno zajedničkog interesa u skladu sa Ustavom i zakonom.

Nakon Banjaluke, odbor ovog udruženja osnovan je u Trebinju.