Vladislava Vladičića, dojučerašnjeg direktora Elektrohercegovine, danas je Narodna skupština imenovala na funkciju predsjednika Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske, dok će na njegovo mjesto doći Dragan Savić iz Nevesinja, što je TrebinjeLive ranije najavilo.

vladislav vladicic

Pored Vladičića, članovi Komisije su i Predrag Aškrabić, Nedeljko Sredić i Brano Tokanović, dok je jedan član ove komisije imenovan ranije.

Članovi Regulatorne komisije za energetiku izabrani su na period od pet godina.

S druge strane, Vladičića će u Elektoherecegovini zamijeniti kadar Socijalističke partije Dragan Savić iz Nevesinja.

Ova imenovanja samo su početak promjena kadrova na području Trebinja. Nove direktore dobili su Bolnica Trebinje - Vaso Mijanović i Poreska uprava - Mirko Ćurić, a promjene će biti i u Poštama Srpske gdje bi, kako je u međuvremenu dogovoreno, trebao doći kadar DNS-a Jovo Kraljević.

Novog rukovodioca dobiće i Filijala Zavoda za zapošljavanje Trebinje, a izmijeniće se i izvršni direktori u elektroenergetskom sektoru. Sada je već izvjesno, Petra Ivankovića iz DNS-a čeka fotelja u Elektroprivredi RS na funkciji izvršnog direktora za investicije i razvoj.

Socijalisti, kao i kadrovi DNS-a dobiće i po mjesto izvršnog direktora u Hidroelektranama na Trebišnjici i HE "Dabar". Ono što je sigurno, na mjestu finansijskog direktora HET-a ostaće Ljubo Vuković, kao i Blagoje Šupić, finansijski direktor Elektroprivrede RS.

Smijenjen, za sada, neće biti ni Radivoje Bratić, direktor HE "Dabar".

Promjene direktora biće izostavljeni Fond zdravstvenog osiguranja filijala Trebinja na čijem čelu je Valerija Lakić i Fond PIO, čiji je direktor u našem gradu Koviljka Vučić.

Ipak, najveća promjena očekuje se na poziciji generalnog direktora Elektroprivrede RS, gdje bi Branislavu Milekić trebao da zamijeni Željko Kovačević /bivši ministar industrije, rudarstva i energetike/ ili Igor Radojičić.

O ovome bi se trebalo raspravljati na jednom od narednih sastanaka vrha SNSD-a u Banja Luci, jer trebinjski kadrovi te partije neće ni da čuju za Kovačevića.