Škola stranih jezika „Cerovac“ će u sklopu programa obilježavanja Evropskog dana jezika organizovati niz aktivnosti kojima će, kao i mnoge škole širom Evrope, podržati i promovisati značaj učenja stranih jezika.

Sajam djecijih knjiga cerovac trebinje

U petak, 25. septembra, na Cvijetnom trgu će biti postavljen štand škole „Cerovac“ na kome će se, osim detaljnih informacija o raznim kursevima stranog jezika u ovoj školi, moći dobiti i savjeti i preporuke o tome kako početi učeti jezike, koji jezik najviše odgovara specifičnim potrebama pojedinca, zakazati besplatna provjera nivoa znanja u školi ili obilazak škole, pogledati udžbenike po kojima se radi u školi i još mnogo toga.

Takođe, svi mališani su pozvani da učestvuju u kvizu koji, osim što će ih zabaviti i donijeti prigodne nagradice, može ponešto i da ih nauči o životu i običajima u stranim zemljama.

U subotu, 26. septembra, na dan kada će i mnoštvo drugih škola u Evropi otvoriti svoja vrata sugrađanima koji žele da se upoznaju sa načinom rada, programima, udžbenicima i osobljem škole, u školi „Cerovac“ će biti otvoren Mini sajam knjiga.

U sklopu ovog sajma biće organizovana čitanja raznih poznatih djela.

U prijatnoj atmosferi škole, stariji učenici škole i profesori čitaće gostima djela poznatih svjetskih pisaca, a moći ćete i da prelistate mnogobrojne naslove iz naše velike biblioteke i izložbenog prodajnog prostora.

Nemoje propustiti priliku da se družite sa našim učenicima i profesorima u petak ili subotu.

Odvojite malo vremena za kratki obilazak škole i dovedite vaše mališane da se pridruže otvorenoj čitaonici i postanu dio ogromne zajednice koja obilježava Evropski dan jezika. Podsjetnik

Evropski dan jezika je ustanovljen od strane Savjeta Evrope u cilju skretanja pažnje na lingvističko bogatstvo Starog kontinenta i značaj učenja stranih jezika radi razumijevanja i tolerancije između različitih kultura.

Takođe, na ovaj način se želi podstaknuti individualna višejezičnosti, odnosno motivisati sugrađane na trajno učenje jezika, i skrenuti pažnja na značaj očuvanja bogate bašine od 200 evropskih jezika.