Više od 100 biciklista iz Trebinja, susjednih gradova, Srbije i Crne Gore danas je učestvovalo u biciklističkoj trci "Trebinje 2015", koja je organizovana povodom Međunarodnog dana bez automobila, a u organizaciji NVO Centar za održivi razvoj i ekologiju "Kori".

biciklisticka trka trebinje 2015

Biciklisti su na ovaj način željeli da pošalju poruku da je vožnja bicikla lakši, ekološki i zdraviji način prevoza.

"Glavni cilj manifestacije je jačanje svijesti javnosti o ozbiljnom zagađenju prirode uzrokovanom nepromišljenom i prekomjernom upotrebom automobila, kao i da promovišemo vožnju bicikla kao jednog od najzdravijih oblika ljudskog kretanja", rekao je predsjednik "Korija" Aleksandar Vukanović.

Biciklisti su se okupili kod Auto-moto društva u ulici Obala Luke Vukalovića, odakle su vozili Obalom Mića LJubibratića i Ulicom Miloša Šarabe do male brane, gdje je bio cilj trke.

U okviru manifestacije Dan bez automobila, organizovana je i vožnja bicikala, rolera, trotineta za djecu mlađeg uzrasta od tri do 10 godina ulicama u centru grada – Vuka Karadžića i Cara Lazara.

Kod žena prvo mjesto osvojila je Anđela Vukalović, drugo Jelena Čučković, a treće Biljana Ristić, dok su kod muškaraca prvi na cilj stigli Dragoslav Simić, Dušan Golo i Miloš Bodiroga.

biciklisticka trka trebinje 2015 biciklisticka trka trebinje 2015