Gradska biblioteka u Trebinju bila je mjesto gdje je večeras promovisana knjiga "Kosovo majko" Novice Đurića, koji je predsjednik Udruženja književnika i Udruženja novinara Crne Gore.

predstavljanje knjige kosovo majko novice djurica trebinje

Đurić kaže da je knjiga izašla prije nekoliko mjeseci, te da govori o Kosovu - simbolu srpskih rana, ljubavi i vječnoj kući svih srpskih duša.

"Kosovo je počivalište i duhovno obdanište svih nas i to je ljubav svih ljubavi", kazao je Đurić.

O knjizi, čije je predstavljanje organizovala "Prosvjeta" iz Trebinja, Srpsko udruženje "Ćirilica" i Narodna biblioteka, govorila je i pjesnik Milica Bakrač.

"Svaka pjesnička knjiga ima neko svoje Trojstvo, a to u ovoj poemi - vječiti simbol pravoslavnih hrišćana, autor smješta u majčine ruke. To su krst dečanski, tamjan i malo soli. Krst dečanski je spasonosan, tamjan miomirisan i ljekovit za sve rane, a malo soli je dar od Boga kroz zalogaj hljeba - parče pogače, jer ga donosi majčina ruka", kazala je Bakrač.

Knjigu je izdao 'Partenon' iz Beograda.

U programu su učestvovali i pjesnici Nataša Stanić, Novica Telebak, Radoslav Milošević i Rajko Tanasijević, kao i narodni guslari Rajko Milojević i Jugoslav Ilić.

predstavljanje knjige kosovo majko novice djurica trebinje