U Trebinju bi u naredne tri godine, na lokaciji Dražin Do - Volujac, trebao da bude izgrađen turističko-sportski kompleks, čiju izgradnju će finansirati kompanija "Svaslajon Takovo", na čijem čelu je srpski biznismen Rodoljub Drašković.

rodoljub draskovic investicije trebinje nevesinje

Ovo je ekskluzivno za TrebinjeLive potvrdio Tomo Bokić, finansijski direktor trebinjskog "Svislajona", napominjući da su tim povodom gradonačelniku Slavku Vučureviću uputili pismo namjere.

"U pismu namjere tražimo da nam se omogući rješavanje imovinskih odnosa i kupovina zemlje da bi se projekat pokrenuo u što skorijem roku", kazao je Bokić za naš portal.
Kompleks će se prostirati na 80 hektara, a u proceduri je i osnivanje novog preduzeća sa osnovnim kapitalom od 20 miliona KM.

"U vlasničkoj strukturi kompleksa će biti sva proizvodna preduzeća sistema 'Svislajon' od Vršca, Milanovca, Skoplja do Trebinja", kazao je Bokić.

AKVA PARK, SPORTSKI TERENI, HOTELI

Projekat bi trebao da bude realizovan do kraja 2018. godine i to kroz dvije faze.

Prva faza, koja ima djelimičnu projektnu dokumentaciju, obuhvataće izgradnju akva parka i sportskih sadržaja - terena za košarku, fudbal i zatvorenog olimpijskog bazena.

"Ova faza trebala bi da bude završena do početka turističke sezone 2016. godine, ali samo ukoliko se obezbijede nepohodni administrativni poslovi i kupi zemlja na kojoj bi se gradio kompleks", napomenuo je Bokić.

On je istakao da će se u drugoj fazi graditi hotelsko-smještajni kapaciteti.

Rodoljub Draškovć, koji se nalazi na čelu grupacije "Svislajon", nedavno je u Trebinju, u mjestu Dražin Do, sagradio dvorac posvećen Jeleni Anžujskoj i svim srpskim majkama, najavljujući tada da je to tek početak njegovih investicija u Trebinju i Hercegovini.

Takođe, prema Draškovićevim najavama, u skorije vrijeme u Trebinju će biti otvorena još jedna fabrika u kojoj će posao naći 300 ljudi.