U tri trebinjske osnovne škole u ovoj školskoj godini upisano je 315 prvačića, što je za 11 učenika prvog razreda više nego prošle godine, potvrđeno je Srni u ovim obrazovnim ustanovama.

osnovna skola jova jovanovic zmaj trebinje

U OŠ "Vuk Karadžić" upisano je 108 učenika u prvi razred, što je za 29 više nego prošle godine, u školi "Sveti Vasilije Ostroški" upisan je 81 prvačić, odnosno tri više, dok je u školi "Jovan Jovanović Zmaj" upisano 126 prvačića, ili 19 manje nego prošle godine.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske donijelo je odluku da dva područna odjeljenja OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", u Lastvi i na LJubomiru, iako nemaju propisani broj učenika, rade i ove školske godine.

U petorazrednu područnu školu na LJubomiru u školskoj 2015/16. godini upisano je samo pet učenika, a devetorazrednu školu u Lastvi pohađaće 23 učenika.

U trebinjskim osnovnim školama danas je priređen kulturno-umjetnički program kao znak dobrodošlice prvačićima, kojima je srećan polazak u školu poželio i gradonačelnik Slavko Vučurević.

Vučurević je mališanima podijelio prigodne poklone, te izrazio zadovoljstvo što je i ove godine u prvi razred upisan približno isti broj učenika kao i prošle godine, ističući da Gradska uprava školama pomaže u skladu sa mogućnostima.

Direktor Osnovne škole "Jova Jovanović Zmaj" Darko Jegdić podsjetio je da je lokalna zajednica ovu školu pomagala u više navrata kako bi se poboljašali uslovi boravka i rada školaraca i zaposlenih.

Jegdić je istakao da je neophodno prioritetno renovirati stolariju jer su prozori i vrata, zbog starosti, dotrajali, izražavajući nadu da će i ovaj problem biti riješen uz pomoću energetskog sektora, resornog ministarstva i lokalne zajednice.