U Trebinju su danas na 18 štandova izlagači iz Republike Srpske promovisali domaće proizvode, ukazujući da se njihovom kupovinom jača ova proizvodnja, daje prednost sigurnosti i kvalitetu.

slobodan andjelic pcelar

Na štandovima u centru grada izloženi su domaći čajevi, med, grožđe, a svoje proizvode predstavili su i pivare, mljekari, te tekstilna industrija.

Direktor Područne privredne komore Trebinje Veselin Savić rekao je da će se ovakve promocije održavati i u ostalim gradovima Republike Srpske da bi se građanima ukazalo da je davanje prednosti domaćem proizvodu, osim za zdravlje, bitno i za jačanje ekonomije.

Savić smatra da građani nisu dovoljno orijentisani na kupovinu domaćih proizvoda i da im nije jasno zbog čega je bolje domaće, zbog čega se i organizuju ovakve manifestacije.

veselin savic direktor privredne komore rs

"Želimo da upoznamo građane o tome šta naši proizvođači nude i čime sve raspolažemo da bi počeli više da razmišljaju o kupovini upravo tih proizvoda, a ne da prednost daju proizvodima koji se uvoze", kaže Savić i dodaje da se domaćoj proizvodnji mora pružiti šansa da se razvija.

Promociju domaćih proizvoda organizovala je Privredna komora Republike Srpske i Područna privredna komora Trebinje u saradnji sa gradom Trebinje, u okviru projekta "Naše je bolje".