Sunđer Bob Kockalone svjetski je trend koji već godinama opstaje, a mali žuti animirani junak naročito je popularan kod nas, zbog fenomenalne sinhronizacije. Ako vas je ikada kopkalo kako se pravi čuveni hambuger iz ovog crtaća, evo recepta!

keba kraba pljeskavica sundjer bob kackalone

Fenomen šašavog žutog beskičmenjaka sa dna mora, počeo je da se širi planetom prije 16 godina i do dan-danas Sunđer Bob Kockalone jedan je od omiljenih likova ne samo mališana, već i odraslih.

Kako je njegov lik i ostale junake ovog crtanog filma osmislio morski biolog i animator, ne čudi da je radnja smještena na dno Tihog okeana, u izmišljeni grad Koralovo, dok su glavni likovi morska bića. Glavni junak živi u ananasu na dnu mora, a njegove anegdote sa njegovim drugarima i neprijateljima tajni su recept popularnosti fenomena zvanog Sunđer Bob.

Najmaštovitiji stanovnik Koralova, Sunđer Bob radi u restoranu kod Keba Krabe i pravi je roštilj-majstor.

Tajna recepta za pljeskavice, koja je specijalnost Sunđer Boba, razlog je neprijateljstva između Keba Krabe i njegovog neprijatelja Planktona.
Ipak, iako će za stanovnike morskog življa vjerovatno zauvijek ostati misterija, recept za Keba Kraba pljeskavice dostupan je nama ljudima, a mi vam donosimo uputstvo kako da ih napravite.

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA 4 OSOBE:

Smjesa:

maslinovo ulje
½ šolje crnog luka
½ isjeckane stabljike celera
1 kašičica majčine dušice
2 šolje mesa krabe
¼ šolje senfa (najbolje dižonski, ali biće u redu i običan)
supena kašika kečapa
¼ šolje majoneza
jedno jaje
½ šolje prezle prezle
biber
morska so

Ostalo:

zemičke (poželjno sa susamom)
luk srebrnjak
4 kisela krastavčići
2 paradajza
4 šnite sira (najbolje čedar, ali može i neki drugi)
4 lista zelene salate
supena kašika kečapa

KAKO SE PRAVI:

U tiganj zagrijejan na srednje-jakoj vatri sipajte malo maslinovog ulja. Kad se ugrije, na ulju propržite sitno isjeckani crni luka i celer, a potom dodajte malo svježe ili sušene majčine dušice. Pržite oko dva-tri minuta, dok luk malkice ne omekša, a potom sklonite s vatre.

U posudu u koju ste izmrvili meso krabe, dodajte luk i celer. Izmiješajte, pa dodajte senf, kečap, majonez, prezle, biber, so i u sve to razbijte jedno jaje.

Izmiješajte dobro smjesu, da ne bude ni previše suva, ali ni previše mokra. Potom, oblikujte pljeskavice i pržite ih, na tiganju nauljenim maslinovim uljem, na srednje jakoj vatri oko tri minuta sa svake strane. Cilj je da pljeskavice dobiju predivnu zlatnu koricu.

Potom, na istostiranu ili malo zapečenu zemičku slažite redom pljeskavicu, salatu, kolutiće paradajza, šnitu sira, krastavčiće, prstenove luka, i na kraju poklopite drugom polovinom zemičke premazane kečapom.

Prijatno!