Nakon pisanja portala TrebinjeLive da je trebinjski Vodovod uputio zahtjev Gradskoj administraciji za povećanjem cijena usluga ovog javnog preduzeća, danas u Vodovodu za lokalni "Radio Trebinje" tvrde da bi eventualno poskupljenje njihovih usluga bilo praćeno poskupljenjem cijena električne energije.

voda

Kako nije došlo do poskupljenja struje, tako neće doći ni do poskupljenja vode, tvrde u Vodovodu.

Ipak, u izvještaju trebinjskog vodovoda za prvo polugodište 2015. godine upućenom čelnicima u 'gradskoj kući' nigdje se ne navodi da je razlog poskupljenja vode za domaćinstva od enorminih 26 odsto povećanje cijena električne energije.

"Cijene vode, kanalizacije i prečišćavanja, koje sada imamo, ne obezbjeđuju ukupan prihod za pozitivno poslovanje, pa je u Bilansu uspjeha za period 1.1-30.6.2015. godine iskazan gubitak od 169.384 KM", navodi se u izvještaju Vodovoda, iz čega se vidi da poskupljenje električne energije nema nikakve veze sa poskupljenjem vode, kako tvrdi direktor Vodovoda Borivoje Ninković.

U "Vodovodu" čak traže i subvenciju Grada, kako ne bi došlo do povećanja cijena njihovih usluga.

Prema zahtjevu "Vodovoda", voda za domaćinstva bi trebala da poskupi cijelih 26 odsto, a odvodnjavanje i prečišćavanje čak 24 odsto.

Kako nezvanično saznajemo od izvora skupštinske većine u Trebinju, određen broj odbornika suprotstavio se zahtjevu Vodovoda, koji je poskupljenje usluga neformalno tražio i u proteklim godinama.