Nakon 78 odigranih utakmica u sve tri konkurencije - seniorskoj, kadetskoj i pionirskoj, mnoštva golova i atraktivnih poteza sutra će biti završena ovogodišnja Olimpijada u malom fudbalu Trebinje 2015.

polufinale olimpijada u malom fudbalu trebinje 2015

Na 58. po redu tradicionalnom takmičenju trebinjskih kvartova u malom fudbalu nameće se jedinstven zaključak, Olimpijada ne da nije izgubila na popularnosti, nego će i dalje nositi primat jednog od najznačajnijih sportskih događaja u Trebinju.

Sutra su na programu utakmice za treća mjesta i finala u sve tri konkurencije.

Od 17.00 časova u utakmici za treće mjesto u pionirskoj konkurenciji igraju Hrupjela i Mokri dolovi, a 45 minuta kasnije počinje meč za treće mjesto u konkurenciji kadeta na kome su rivali Mokri dolovi i Tini.

Finale u uzrastu pionira počinje u 18 časova i 30 minuta, a u 19 i 15 igraju finale kadeti Gorice i Hrupjela.

Utakmica za treće mjesto u seniorskom uzrastu, u kojoj igraju Hrupjela i Donje Police počinje u 20 časova i 30 minuta.

Finalni meč kod seniora počinje u 21 čas i 30 minuta, a sastaće se aktuelni šampion Mokri dolovi i Tina stanica.

Umjesto klasične najave, izjave fudbalera obje ekipe.

Raduje me fer i korektno ponašanje svih učesnika na ovogodišnjoj Olimpijadi u malom fudbalu. U finalu ćemo igrati kao i na svakoj dosadašnjoj utakmici, punom snagom. Ako Tina stanica bude bolja i pobijedi mi ćemo im pružiti ruku i čestitati. Naravno, želimo da odbranimo trofej“, kaže fudbaler Mokrih dolova Milan Jelačić.

Jedan od najiskusnijih učesnika Olimpijade u malom fudbalu, čovjek koji je odigrao na desetine utakmica i kapiten Tina stanice Milan Janković ističe da i te kako respektuje Mokre dolove.

“Oni su dosta ulagali u svoju ekipu, imaju dobrog sponzora. Riječ je o veoma korektnoj i kvalitetnoj ekipi. Momci iz Mokrih dolova su dobri fudbaleri i čestiti momci. Mi ćemo probati da pobijedimo i preuzmemo im titulu“, kaže Milan Janković.

A da će publika imati šta da vidi to je nesporno.

Za Tina stanicu igraju, između ostalih, nekadašnji BiH reprezentativac Branislav Krunić, sjajni igrač i velikog fudbala i futsala Milorad Cimirot, a najveći adut svakako je crnogorski internacionalac Zoran Barović.

Mokri dolovi, aktuelni šampion imaju odlično uigranu ekipu koju je u polufinalu pojačao Jakov Grcić, reprezentativac Hrvatske u futsalu i unio im neophodnu čvrstinu.

Publika će, i te kako imati šta da vidi.

Na listi strijelaca takođe je neizvjesno.

Miljan Milišić, fudbaler Donjih polica postigao je devet, a u stopu ga prati Milan Jelačić iz Mokrih dolova sa osam golova.

Interesantno je da su ove dvije ekipe igrale utakmicu u 5. kolu grupe A kada su Mokri dolovi pobijedili sa 2-1.

Sutra će, sasvim sigurno biti mnogo neizvjesnije.

Obje ekipe će imati pravu malu armiju navijača što obećava još jedan spektakl.

Pobjedniku će pripasti prelazni pehar, pobjednički pehar, medalje i novčana nagrada od 2.500 KM, drugoplasiranoj ekipi čedalje i novčana nagrada od 750 KM, a trećeplasiranoj medalje i nagrada od 500 KM.

Biće proglašeni i najbolji igrač, najbolji igrač i najperspektivniji igrač.

Pobjednik će zlatnim slovima biti ispisan u istoriji Olimpijade na radost sportskog Trebinja.