U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će prijepodne biti promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa kišom, a popodne sa sunčanim intervalima i dnevnom temperaturom od 24 do 30, na jugu do 35 stepeni Celzijusovih.

nestabilno vrijeme u bih

Jutro je pretežno do potpuno oblačno na zapadu i sjeverozapadu uz mjestimičnu kišu, na sjeveroistoku i istoku promjenljivo oblačno, a na jugu umjereno oblačno, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom prijepodnevnih i podnevnih časova zadržaće se promjenljivo do pretežno oblačno, pljuskovi su mogući na jugozapadu, krajnjem zapadu i istoku, dok će u ostalim predjelima doći do smanjenja oblačnosti.

Prema kasnom popodnevu i večeri biće sve više sunčanog vremena, osim na istoku i jugoistoku gdje će uz povećanu oblačnost biti uslova za kratkotrajne pljuskove.

Uveče je po koji pljusak moguć i u niskoj Hercegovini.

Duvaće vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Temperatura u 8.00 časova: Istočni Drvar 13, Mrakovica 14, Čemerno, Han Pijesak 15, Gacko, Kneževo, Sokolac 16, Ribnik, Novi Grad, Kalinovik, Mrkonjić Grad, Sarajevo 17, Foča, Nevesinje, Rudo, Bihać, Tuzla 18, Srbac, Višegrad, Šipovo, Banjaluka, Zenica 19, Livno, Srebrenica, Doboj 20, Bileća, Zvornik, Bijeljina 21, Trebinje 23, Mostar 25, Neum 26 stepeni Celzijusovih.